Annons
Nyheter

Sexbrottsdömd barnläkare åtalas igen

Brott • Publicerad 8 juni 2020
Illustration från tingsrättsförhandlingarna mot läkaren. Arkivbild.
Illustration från tingsrättsförhandlingarna mot läkaren. Arkivbild.Foto: Ingela Landström/TT

Läkaren dömdes till sju års fängelse och livstids utvisning för övergrepp på över 40 barn. Nu åtalas han på nytt för en grov våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt övergrepp på sjukhuset i Skövde, rapporterar P4 Skaraborg.

– Det är framför allt för att målsägande ska få upprättelse. Sedan får vi se vad det kan bli påföljdsmässigt, säger kammaråklagare Ylva Lundgren till P4 Skaraborg.

Annons

Övergreppet skedde under våren 2016, när den då sjuåriga flickan sökte vård på sjukhuset. Misstankar om övergrepp framkom långt senare, efter att flickan haft kontakt med psykiatrin. Då var den omfattande rättsprocessen mot läkaren på väg att avslutas.

Nu väntar en ny rättegång. Läkaren, som är i 30-årsåldern, nekar till brottet.

Mannen har tjänstgjort vid olika läkarmottagningar runt om i Sverige och vid en digital vårdtjänst. Han dömdes i Stockholms tingsrätt till tio års fängelse och livstids utvisning, men Svea hovrätt sänkte tidigare i år fängelsestraffet till sju år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons