Annons
Nyheter

Singapore öppnar för karantänlättnader

Singapore • Publicerad 2 maj 2020
Glest på Singapores gator, här på en bild från den 10 april.
Glest på Singapores gator, här på en bild från den 10 april.Foto: Yong Teck Lim/AP/TT

Singapore kommer under de närmaste veckorna att börja lätta på några av de restriktioner stadsstaten infört under coronapandemin. Det uppger hälsominister Gan Kim Yong.

Mindre företag som tvättinrättningar och frisörer kommer att få öppna portarna den 12 maj, och en vecka senare kan skolorna öppna i mindre skala, med elever i små grupper.

Annons

Andra företag kan få öppna i mindre skala, beroende på deras vikt för Singapores ekonomi och deras förmåga att begränsa spridning av viruset.

Singapore har tidigare lyckats hålla virusutbrottet under kontroll. Men en andra våg av smitta har spritt sig, främst i de komplex med sovsalar där gästarbetare bor tätt inpå varandra. För att försöka stoppa spridningen meddelade myndigheterna på fredagen att upp till 2 000 av dem placeras på två kryssningsfartyg.

17 101 bekräftade fall av coronasmitta och 16 döda har rapporterats i Singapore, som har en befolkning på cirka 5,5 miljoner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons