Annons
Nyheter

Nichols-fallet: Ytterligare polis får sparken

USA • Publicerad 4 februari 2023
Tyre Nichols död efter ett polisingripande har lett till omfattande protester i flera städer. Arkivbild.
Tyre Nichols död efter ett polisingripande har lett till omfattande protester i flera städer. Arkivbild.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

En sjätte polis har fått sparken för att ha varit inblandad i misshandeln och gripandet av 29-årige Tyre Nichols i USA, meddelar Memphispolisen.

Polisen var med under den trafikkontroll som föregick gripandet, men var inte på plats under misshandeln som inträffade i samband med att Nichols lämnat platsen.

Annons

I en kroppskamerafilm hörs den nu sparkade polisen, som är vit, säga att han använt en elpistol mot Nichols och att han hoppas att hans kollegor "stampar" ner honom.

Fem svarta poliser har redan avskedats och anklagas för mord och en rad andra brott i samband med Nichols död. Ytterligare en polis är avstängd.

Nichols dog på sjukhus tre dagar efter polisingripandet i Memphis, Tennessee. En film som visar misshandeln i samband med ingripandet har väckt starka reaktioner i USA och lett till omfattande protester i flera städer.

USA:s vicepresident Kamala Harris deltog vid Nichols begravning i onsdags.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons