Annons
Nyheter

Sju nya dödsfall med covid-19

Sju nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Totalt har 14 699 smittade personer avlidit i Sverige.
Coronaviruset • Publicerad 7 september 2021
Foto: Johan Nilsson/TT

Sammanlagt har 1 133 449 personer i Sverige nu bekräftats smittade med covid-19.

Hittills har 6 966 070 personer fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 81,6 procent av befolkningen som har vaccinerats (16 år och äldre).

Annons

Procentsiffran är något lägre än i fredags då Folkhälsomyndigheten från och med nu räknar in de som är 16 år och äldre i statistiken över andelen vaccinerade. Tidigare räknade man endast in den vuxna befolkningen, 18 år och äldre.

Av dessa har 5 975 529 fått två doser, motsvarande 70,0 procent av befolkningen som är 16 år eller äldre.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons