Annons
Nyheter

Sjuksköterska stal botox på sjukhuset

Brott • Publicerad 11 mars 2022
En kvinna får det muskelavslappnande medlet botox injicerat i pannan. Bilden har inget samband med innehållet i artikeln. Arkivbild.
En kvinna får det muskelavslappnande medlet botox injicerat i pannan. Bilden har inget samband med innehållet i artikeln. Arkivbild.Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

En sjuksköterska i Blekinge riskerar att åtalas, misstänkt för att ha stulit botox på sin arbetsplats som hon sedan använt vid sin privata skönhetssalong, rapporterar Sydöstran.

Sjuksköterskan avslöjades av arbetsgivaren, som hittade beställningar på det muskelavslappnande medlet i sjukhusets ekonomisystem. Hon ska även ha stulit andra läkemedel från sin arbetsplats.

Annons

Sjuksköterskan anmäldes därför till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) av sin arbetsgivare.

I sin utredning har Ivo kommit fram till att kvinnan är skäligen misstänkt för att i sin yrkesutövning olovligen ha tagit läkemedel som orsakat ekonomisk skada för Region Blekinge och myndigheten har nu lämnat in en åtalsanmälan mot kvinnan, som riskerar fängelse i högst två år för stölderna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons