Annons
Nyheter

Sjukskriven politiker krävs på återbetalning

Politik • Publicerad 9 december 2021
Under sina politiska uppdrag har politikern visat sig klara av moment som kräver koncentration och fokus, menar Försäkringskassan. Arkivbild.
Under sina politiska uppdrag har politikern visat sig klara av moment som kräver koncentration och fokus, menar Försäkringskassan. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Försäkringskassan vill att en SD-politiker betalar tillbaka 135 000 kronor som betalats ut i sjukersättning sedan i december förra året. Orsaken är att politikern har haft flera kommunpolitiska uppdrag under sin sjukskrivning, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Politikern har enligt Försäkringskassan under dessa uppdrag visat sig klara av moment som kräver koncentration och fokus, vilket inte stämmer överens med vad som uppges om politikern i de medicinska underlag som lämnats in till myndigheten. Politikern har till Försäkringskassan uppgett att hon inte deltar i möten, men enligt protokoll som SVT gått igenom har politikern deltagit i ett större antal sammanträden i år och fått mer än 70 000 kronor i arvode.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons