Trafikverket: ”Ser värre ut än vad man befarade”

När det började ljusna på torsdagsmorgonen begav sig Trafikverket mot platsen där det brann igår. På förmiddagen kom beskedet att skadorna är värre än vad man först befarade.
Hässleholm • Publicerad 15 augusti 2019
Brand i Hässleholm - tågtrafiken står still
Brand i Hässleholm - tågtrafiken står stillFoto: Victor Lindstammer

– Vi är ute och besiktar på platsen nu när det börjar bli ljust på morgonen. De är där för att scanna av exakt vad som skadats. Vi vet att det är omfattande skador – spår, signalsystem och kontaktledningar har råkat illa ut under den här branden, säger Sara Lindström, mediakommunikatör på Trafikverket.

Ett 30-tal personer från Trafikverkets entreprenör finns på plats i Hässleholm för att plocka undan och granska platsen.

– Vi har personer som är på platsen hela dagen och de ska tydligen både röja undan och få en bättre bild av vad som förstörts, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör trafikverket, vid 11-tiden.

– Det vi fått till oss på förmiddagen är att det kommer att vara stopp fram till måndag midnatt 23.59, så hela måndagen räknar vi med att det inte kommer att gå några tåg.

– Den första informationen fick vi vid 9.30 och då meddelade man att det ser värre ut än vad man befarade, säger Katarina Wolffram. Man kommer säkert att hitta mer under dagen.

Värmen har gjort att ledningar smält och att det brunnit i ledningar.

– Och när det brinner i ledningar kan det brinna en ganska lång sträcka.

"Resenärer som planerar att resa med tåg som passerar Hässleholm ombeds att om möjligt välja andra resealternativ. För mer detaljerad information om din resa samt ersättningstrafik, kontakta respektive tågbolag.”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.