Annons
Nyheter

SKF:s vd fick över 20 miljoner för att sluta

Ekonomi • Publicerad 3 mars 2021
Nu får han över 20 miljoner i avgångsvederlag. Arkivbild.
Nu får han över 20 miljoner i avgångsvederlag. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Alrik Danielson, SKF:s avgående vd, fick gå från SKF, visar årsredovisningen som nu släppts. Då hans avgång meddelades i november i fjol sades det att avgången var ett gemensamt beslut av honom och styrelsen.

Men hur det än ligger till med den saken så får Alrik Danielson nu en rejäl summa som plåster på såren, enligt årsredovisning för 2020. Han får maximalt 20 438 000 kronor i avgångsvederlag då han lämnar bolaget i år och SAS-chefen Rickard Gustafson tar över.

Annons

Lyckas Alrik Danielsson hitta ett annat jobb dras en del av avgångsvederlaget bort, men han kan ändå räkna med att få behålla drygt 6,8 miljoner kronor.

Under förra året fick Danielsson en lön på cirka 13,5 miljoner kronor, plus bonus på cirka 11 miljoner kronor, dessutom avsättningar till pensionen på närmare 5,3 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons