Annons
Nyheter

Skickade jobbmejl till sig själv – fick sparken

Arbete • Publicerad 27 maj 2023
Kvinnan skickade mejl från jobbkontot till sitt privata konto. Arkivbild.
Kvinnan skickade mejl från jobbkontot till sitt privata konto. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Fackförbundet Unionen stämmer ett företag som avskedat en anställd för att hon skickat mejl från sitt jobbkonto till sitt privata mejlkonto, rapporterar facktidningen Kollega.

Kvinnan, som hade jobbat på företaget i 15 år och var sjukskriven då händelsen inträffade, avskedades med hänvisning till att hon brutit mot företagets riktlinjer kring hanteringen av jobbmejlen och därmed kunnat skada företaget med sitt agerande.

Annons

Arbetsgivaren krävs på totalt 150 000 kronor i skadestånd och ersättning.

– I det här faller menar vi att det ingick i hennes arbetsuppgifter att skicka mejlen och de har inte lett till någon skada för bolaget, säger David Hellman, förbundsjurist på Unionen, till Kollega.

Trots sjukskrivningen hade kvinnan fått arbetsorder om att ge chefen information, vilket krävde att hon loggade in på jobbkontot.

Unionen menar att kvinnan utsatts för press och att misstaget därmed inte kan bedömas på samma sätt som om hon inte varit sjukskriven.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons