Annons
Nyheter

Skott mot lägenhet i Uppsala

Brott • Publicerad 24 september 2023
En lägenhet i Kvarngärdet i Uppsala besköts sent på lördagskvällen, uppger polisen. Ingen person ska ha skadats. Arkivbild.
En lägenhet i Kvarngärdet i Uppsala besköts sent på lördagskvällen, uppger polisen. Ingen person ska ha skadats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En lägenhet i området Kvarngärdet i Uppsala besköts sent på lördagskvällen. Ingen person skadades.

Strax före midnatt fick polisen larm om att flera höga smällar hade hörts i området och kunde senare konstatera att det fanns hål i ett fönster till en lägenhet som bedöms ha orsakats av skott.

Annons

– Vi utesluter inte, men kan inte konstatera att det kan vara en del i den pågående konflikten i Uppsala, säger Anders Holm, befäl på polisens ledningscentral.

Det finns dock, inledningsvis, inte vetskap om några kända kopplingar till adressen i konflikten.

Området har sökts igenom efter spår och misstänkta och polisen har knackat dörr och sökt vittnen. Tekniker ska, eller har, inlett brottsplatsundersökning.

Utredning pågår och det inträffade rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons