Annons
Nyheter

Skötte mammas ekonomi – förde över 300 000

Brott • Publicerad 13 februari 2023
Det fanns inga papper skrivna mellan mor och dotter, men kvinnan ska ha haft ansvar för sin mammas ekonomi. Arkivbild.
Det fanns inga papper skrivna mellan mor och dotter, men kvinnan ska ha haft ansvar för sin mammas ekonomi. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En kvinna i 65-årsåldern döms för att ha fört över mer än 300 000 kronor från sin mammas konto till en tredje person, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Polisen fattade misstankar i april i fjol. De hade då larmats till en adress efter att den nu dömda kvinnan anmält en misshandel. Väl där gick polisen igenom bankdosor och konton, efter att kvinnans son upptäckt att en stor summa hade försvunnit från hans mormors konto.

Annons

Den dömda kvinnan hade sedan flera år informellt ansvar för att sköta sin mammas ekonomi, betala räknar och göra inköp. Hon erkänner att hon fört över hundratusentals kronor, men nekar till brott. Enligt henne handlar det nämligen om ett lån. Och pengarna fördes över till en person hon litar på – men aldrig träffat.

Hon döms nu att betala tillbaka summan till sin mamma, jämte böter på 4 000 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons