Annons
Nyheter

En död efter skott vid tunnelbanestation

En man i 30-årsåldern har avlidit efter att ha skadats i en skottlossning i Skärholmen i södra Stockholm. Ytterligare en man, i 55-årsåldern, skadades. Ingen misstänkt har gripits.
Brott • Publicerad 5 april 2023
En man har avlidit efter en skottlossning på onsdagskvällen.
En man har avlidit efter en skottlossning på onsdagskvällen.Foto: Marko Säävälä/TT

Polisen fick larm vid 20.12 på onsdagen om en skottlossning i närheten av tunnelbanestationen. Flera skott hade avlossats.

– Vi hade en patrull i närheten så vi var där väldigt snabbt. Då hade gärningsmannen eller gärningsmännen redan försvunnit, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Annons

En man i 30-årsåldern hittades skadad på platsen. Han fördes till sjukhus med ambulans men avled senare.

En liten stund senare ringde en man i 55-årsåldern till SOS Alarm och berättade att även han hade blivit träffad. Mannen har också förts till sjukhus.

Skottlossningen rubriceras som mordförsök. Ingen misstänkt har gripits.

Polisen kan inte säga om de två männen känner varandra.

Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen söker efter skytten eller skyttarna och pratar med vittnen.

– Det var inte så sent och det var i närheten av tunnelbanan så det har varit många personer där. Vi har flera vittnen som har sett olika saker, säger Daniel Wikdahl.

Det undersöks också om det kan finnas övervakningskameror som fångat händelseförloppet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons