Annons
Nyheter

Häktades för Östermalmsexplosion – nu släppt

En 35-årig man som suttit häktad efter explosionen vid ett flerfamiljshus i Stockholm i januari släpps på fri fot. Han är inte längre misstänkt för brottet.
Åklagaren bedömer att fler var inblandade i sprängningen, så förundersökningen fortsätter.
Brott • Publicerad 12 maj 2020
Detonationen ägde rum vid ett flerfamiljshus på Östermalm i Stockholm i januari. Arkivbild.
Detonationen ägde rum vid ett flerfamiljshus på Östermalm i Stockholm i januari. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Sprängningen inträffade vid ettiden på natten den 13 januari vid ett flerfamiljshus på Gyllenstiernsgatan på Östermalm. Åklagaren bedömer att gärningen var riktad mot personer boende i huset.

Men trots det åklagaren beskriver som ett "omfattande utredningsarbete" kommer man inte längre när det gäller den 35-årige mannens roll i händelsen.

Annons

Han häktades kort efter explosionen, misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse, men släpps nu på fri fot av åklagaren. Han är också avförd och inte längre misstänkt för brottet.

"Vid en samlad bedömning av utredningsmaterialet bedömer jag att bevisläget är sådant att åtal inte kommer att kunna väckas mot honom", säger åklagaren Frida Rylander i en skriftlig kommentar.

Förundersökningen fortsätter dock. Frida Rylanders bedömning är att fler personer medverkat vid sprängningen, men det finns inte några andra frihetsberövade.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons