Annons
Nyheter

Slog och våldtog sambo framför sonen

Brott • Publicerad 10 mars 2021
En 44-årig man döms till fängelse för att ha misshandlat och våldtagit sin kvinnliga sambo. Arkivbild.
En 44-årig man döms till fängelse för att ha misshandlat och våldtagit sin kvinnliga sambo. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 44-årig man döms till ett flerårigt fängelsestraff för att ha misshandlat och våldtagit sin sambo, rapporterar Sydsvenskan.

Vid rättegången spelades det upp inspelade förhör med kvinnans son som berättade om misshandeln och hur han vid ett tillfälle försökt få mannen att sluta slå mamman.

Annons

Kvinnan kom in till akuten i december och hävdade då att hon ramlat, men personalen kände igen henne från tidigare besök och kontaktade polisen. Då berättade hon om misshandeln och fler övergrepp, bland annat hur mannen våldtagit henne i en soffa samtidigt som sonen befann sig i samma rum.

Mannen nekar till alla anklagelser, men tingsrätten värderar kvinnans berättelse, som gavs understöd av vittnesmål från polis, läkare och en vän till paret.

44-åringen döms till tre år och åtta månaders fängelse, samt till att betala skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons