Annons
Nyheter

Smittkurvan vänder uppåt i Region Jönköping

Coronaviruset • Publicerad 15 mars 2021
"Det är ett allvarligt smittspridningsläge", säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare i Region Jönköping. Arkivbild.
"Det är ett allvarligt smittspridningsläge", säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare i Region Jönköping. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Smittkurvan i Region Jönköping vänder uppåt. Senaste veckan ökade antalet smittade med covid-19 med 23 procent.

– Det är ett allvarligt smittspridningsläge, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér vid regionens digitala presskonferens.

Annons

På måndagen låg 71 patienter inne för covidvård på regionens tre sjukhus. Av dessa vårdades 14 på iva. Regionen hade dessutom 6 iva-patienter på sjukhus utanför regionen.

– I lördags lade vi in 23 nya patienter. Det är det högsta vi gjort någon gång. Vi har haft extra möten och kallat in extra personal eftersom vi har hård belastning, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Det speglar ändå inte den uppgång i smitta man kunnat notera under veckan.

– Det tar i regel två veckor innan det slår in i vår verksamhet, säger Bojestig.

Malin Bengnér är tydlig med att vaccinet inte kommer att kunna förebygga en tredje våg i regionen, utan vädjar i stället om följsamhet till restriktionerna.

– Det är det enda som nu kan bromsa utvecklingen, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons