Annons
Nyheter

Smittskydd stänger restaurang i Örebro

Coronaviruset • Publicerad 9 maj 2020
Trots att ägaren getts möjlighet att minska trängseln tvingas restaurangen stänga. Arkivbild.
Trots att ägaren getts möjlighet att minska trängseln tvingas restaurangen stänga. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Region Örebros smittskyddsavdelning har beslutat att stänga en restaurang i Örebro på grund av trängsel. Efter att inspektioner genomförts och ägaren fått möjlighet att åtgärda bristerna har kraven inte uppfyllts, skriver regionen i ett pressmeddelande.

"Det har vid inspektion förekommit folksamling och trängsel inne i lokalen och även servering vid baren. Det har dessutom varit trångt mellan borden", säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län, i en kommentar.

Annons

Örebro län har en pågående smittspridning och det är av största vikt att alla, såväl verksamheter som privatpersoner, följer Folkhälsomyndighetens råd, fortsätter smittskyddsläkaren.

Om bristerna åtgärdas kan beslutet om stängning omprövas och komma att upphävas.

Tidigare har minst fem krogar i Stockholm och en krog i Södertälje tvingats stänga på grund av att de inte följt Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Krogarna har när de åtgärdat problemen kunnat öppna igen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons