Annons

Snart studenter – men de får inte gå till skolan

Hur är det att snart vara färdigbakad student men inte få lov att gå till skolan? Vi bjöd in några studenter för att berätta om hur studierna påverkats av epidemin. Vad är jobbigast med distansarbete och finns det något positivt att lära sig av situationen?
Nordöstra Skåne • Publicerad 8 december 2020 • Uppdaterad 17 december 2020

En gång i veckan kommer de framöver att publicera sig på Kristianstadsbladet.se. Häng med från start och lär känna våra studenter här:

Viktor Andersson.
Viktor Andersson.

Namn: Viktor Andersson

Annons

Ålder: 18

Skola och linje: Wendesgymnasiet, Plåtslageri

Gör på fritiden: Dömer hockey och ett stort intresse av hockey

Ser mest fram emot med studenten: SLIPPER SKOLAN

Det här kommer jag att berätta om i mina vlogg: Hur det är att ha distansundervisning på en praktisk linje plus att pendla till praktikplats i Ljungby när man bor i Kristianstad.

Här saknas innehåll

Wilma Nilsson.
Wilma Nilsson.

Namn: Wilma Nilsson

Ålder: 18 år

Skola & linje: Academy of Retail and Business, Ekonomi

Gör på fritiden: Hänger med vänner och läser

Ser mest fram emot med studenten: Fira med min familj och vänner att 13 år i skolan är (äntligen) slut

Annons

Det här kommer jag berätta om i min vlogg: Jag kommer framförallt fokusera på hur jag påverkas genom vad som sker under veckans gång och hur lärandet påverkas genom distansundervisning (vad man kommer ihåg, hur mycket plugget har ökat, fokuset osv!) Jag kommer även prata om hur skola agerar gentemot elever som har det problematiskt eller för de som ligger efter och har rester, t.ex prov! Jag kommer även ta upp hur sammanhållningen i klassen påverkas, och hur jag som person med prestationsångest påverkas av distansundervisning! Genom att prata om hur jag hanterat distansen så kommer jag även ge tips på hur man får upp motivationen och genom det ökar sitt fokus.

Här saknas innehåll

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons