GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snöovädret fortsätter under dagen

Det besvärliga väder som har drabbat stora delar av Sverige dröjer sig kvar på många håll på torsdagen.
– Vi har fortfarande klass 1-varningar utfärdade från Skåne län, vidare mot Blekinge län, Östergötland och Kalmar, säger Therese Gadd på SMHI.
Väder • Publicerad 1 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

På en del andra platser förväntas vädret bli lite lugnare än det var på onsdagen.

– I stort kan man säga att det här problematiska vädret med snöbyar och snödrev som har varit utmed Götalands ostkust kommer att fortsätta under det kommande dygnet, även om snöbyarna har minskat lite i intensitet och utbredning, säger meteorologen Therese Gadd, till TT.

De största snömängderna väntas under torsdagen över sydöstra Skåne och norra Kalmar, men också vid Östergötlands kust. Det kan även komma in snöbyar mot de sydöstra delarna av Stockholmsområdet.

I Kalmar meddelade länstrafiken redan på onsdagen att skolskjutstrafiken är inställd även under torsdagen.

Snöandet orsakade stora trafikproblem under onsdagen och in på torsdagsdygnet.

Längre norrut ligger kylan kvar på de platser där det är klart.

– Längre norrut är det mer högtrycksbetonat väder. Det är kallt och klart i stora delar av Norrland, och i norra Dalarna har det varit strax under 30 minusgrader i natt, säger Therese Gadd.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.