Annons
Nyheter

Sommarkommun nekar hemtjänst trots dom

Coronaviruset • Publicerad 5 maj 2020
Kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) meddelar att Sotenäs ska fortsätta neka sommargäster hemtjänst. Arkivbilden är från Ramsvikslandet i Sotenäs kommun.
Kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) meddelar att Sotenäs ska fortsätta neka sommargäster hemtjänst. Arkivbilden är från Ramsvikslandet i Sotenäs kommun.Foto: Vidar Ruud/Scanpix-TT

Sotenäs kommun kommer fortfarande att neka sommargäster hemtjänst – och ignorerar därmed förvaltningsrättens dom som säger att det bryter mot lagen, rapporterar SVT Väst.

– Den här domen påverkar oss inte alls. Den är inte prejudicerande. Innan en högre instans kommit med en dom så gäller att varje ärende måste prövas separat, säger Mats Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande, till SVT.

Annons

Flera kommuner på västkusten vill neka omsorg till personer som inte bor där året runt. Men i måndags konstaterade förvaltningsrätten i Göteborg att ett sådant beslut, då fattat av Falkenbergs kommun, bryter mot socialtjänstlagen.

På tisdagen visade socialminister Lena Hallengren (S) förståelse för kommunerna.

– Det är bättre att man stannar i sin hemkommun där man vet att man kan få sina behov tillgodosedda, sade hon till TT,

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons