Annons
Nyheter

Sorg i Falkenberg efter dödsbudet

In i det sista arbetade tusentals människor mer eller mindre dygnet runt med sökandet efter den försvunne tolvåringen i Falkenberg. Men på fredagseftermiddagen släcktes hoppet. I helgen håller Falkenbergs kyrka öppet för sörjande människor som behöver stöd.
Falkenberg • Publicerad 10 november 2018
Sökandet är över i Falkenberg där polis och tusentals frivilliga arbetat i dagar för att hitta tolvåringen.
Sökandet är över i Falkenberg där polis och tusentals frivilliga arbetat i dagar för att hitta tolvåringen.Foto: Thomas Johansson/TT

Falkenbergare och frivilliga från andra delar av landet samlades på Stortorget på fredagskvällen och tände ljus för att hedra den tolvårige pojken som polisen säger med största sannolikhet har hittats död. Barn, ungdomar och vuxna samlades kring de hundratals ljusen, rapporterar Hallands Nyheter.

Den döda personen som hittades i vattnet vid Hertings kraftstation vid Ätran har inte fullt ut identifierats, men polisen tror att det är tolvåringen.

Annons

– Den utredningsåtgärd som står högst upp på dagordningen är att identifiera kroppen, säger Morten Gunneng, presstalesperson vid polisen region väst till TT.

Förundersökningen om människorov, som upprättades för att polisen skulle kunna genomföra olika utredningsåtgärder, fortsätter. Men det har inte framkommit någonting mer som tyder på att det skett ett brott.

– Utredningsinsatsen fortgår. Vi har fått in föremål och gjort en del fynd som vi väntar på analyssvar på, och så kommer det att hållas en del kompletterande förhör. Så det kommer att vara ganska mycket aktivitet under dagen i dag.

Under hela helgen kommer Falkenbergs kyrka att hålla öppet för människor som vill tända ljus, sörja och söka stöd. Falkenbergs kommun kommer också arbeta för att stödja de personer som deltagit sökandet och behöver hjälp. Även skolorna kommer att erbjuda stöd till eleverna när de kommer på måndag.

"Det är ett sorgligt besked att få och våra tankar går till pojkens familj och vänner", skriver Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenbergs kommun, på kommunens hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons