Annons
Nyheter

Spädbarn avled efter fördröjt kejsarsnitt

Vård • Publicerad 4 december 2020
Länssjukhuset i Kalmar betraktar händelsen som en allvarlig vårdskada och har därför gjort en lex Maria-anmälan. Arkivbild.
Länssjukhuset i Kalmar betraktar händelsen som en allvarlig vårdskada och har därför gjort en lex Maria-anmälan. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Ett spädbarn avled i samband med en förlossning på länssjukhuset i Kalmar i november, efter att ett beslut om kejsarsnitt fördröjts. Händelsen lex Maria-anmäls nu av sjukhuset, rapporterar Barometern.

Enligt sjukhuset fördröjdes beslutet om kejsarsnitt efter att personal misstolkat kurvan från CTG-apparaten, som övervakar det ofödda barnet. Fördröjningen var så allvarlig att barnet avled dagen efter födseln.

– Vi betraktar det som en allvarlig vårdskada och det är anledningen till att vi gör en anmälan enligt lex Maria, säger chefläkare Gunhild Nordesjö till Barometern.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons