Annons
Nyheter

Spanien öppnar – inte Madrid och Barcelona

Spanien • Publicerad 8 maj 2020
En 93-årig kvinna i Barcelona har gett sig ut för att handla mat. Bilden är från i torsdags.
En 93-årig kvinna i Barcelona har gett sig ut för att handla mat. Bilden är från i torsdags.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Spaniens huvudstad Madrid och storstaden Barcelona kommer att undantas när restriktionerna börjar hävas i landet, enligt regeringen.

Restriktionerna, som infördes i mitten av mars, kommer att lättas i flera steg, beroende på faktorer som infektionstakten i de olika regionerna. Nästa fas innebär att barer, restauranger och böneplatser kommer att få öppna igen med begränsad kapacitet. Men regeringen bedömer alltså att varken Madrid eller Barcelona är redo för detta.

Annons

Regionerna Madrid och Katalonien, där Barcelona ligger, står för omkring hälften av alla bekräftade fall av covid-19 i landet.

Spanien är det fjärde hårdast coronadrabbade landet i världen med drygt 220 000 bekräftade fall och 26 000 dödsfall sedan utbrottets början, enligt Johns Hopkins-universitetet i USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons