Annons
Nyheter

Starkt uppåt för Volvo Cars i februari

Bilindustri • Publicerad 4 mars 2021
Volvo bygger bilar för fullt, som här i fabriken i Torslanda i Göteborg. Arkivbild.
Volvo bygger bilar för fullt, som här i fabriken i Torslanda i Göteborg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Volvo Cars försäljning fortsätter att gå starkt uppåt. Siffrorna för februari visar en uppgång på 27,8 procent jämfört med samma månad i fjol. Det är det bästa februariresultatet hittills, uppger biltillverkaren i ett pressmeddelande.

Försäljningen lyfts bland annat av en fortsatt stor återhämtning i Kina, som i inledningen av förra året var delvis nedstängt på grund av pandemin. Under årets första två månader ökade Volvo Cars försäljning i Kina med drygt 160 procent jämfört med i fjol.

Volvo Cars meddelade i tisdags att bolaget från senast 2030 ska sälja enbart elbilar. I februari stod elbilarna och hybridvarianterna för omkring en fjärdedel (26,6 procent) av den totala försäljningen globalt och för närmare hälften (44 procent) av försäljningen i Europa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons