Annons
Nyheter

Sinch rusade på stillsam börs

Stockholmsbörsen tog dagens inflationssiffror med ro. Breda OMXS-index backade visserligen men nedgången blev måttlig – och under veckan som helhet har det stigit omkring 4 procent.
Ekonomi • Publicerad 13 januari 2023
Stockholmsbörsen i Frihamnen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen i Frihamnen. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Både det breda OMXS-index och OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna backade 0,4 procent.

Endast tio av 30 av aktierna på 30-listan steg under fredagen. I toppen fanns molntjänstbolaget Sinch som rusade 9,3 procent, samt läkemedelsbolaget Astra Zeneca och värmepumpstillverkaren Nibe som steg 1,8 respektive 1,7 procent.

Annons

Bland förlorarna fanns telekomtillverkaren Ericsson som rekylerade ned 4,4 procent efter torsdagens kraftiga lyft i samband med besked om böter från amerikanskt håll i anslutning till IS-mutorna i Irak. Även storbankerna Handelsbanken och Swedbank återfanns i botten, med nedgångar på 2,0 respektive 1,6 procent.

Fredagens stora ras står dock spelbolaget Kindred för som föll 15,9 procent efter torsdagens vinstvarning. Företaget har flaggat för att fotbolls-VM bidragit till ett lägre spelutbud under kvartalet då en rad nationella fotbollsligor har haft speluppehåll.

Ytterligare en förlorare var Volvo Cars som tappade 7,5 procent sedan konkurrenten Tesla meddelat att man sänker priserna i Europa med 20 procent.

De ledande Europabörserna avslutade veckan svagt uppåt. Londonbörsens FTSE-index steg 0,6 procent, Parisbörsens CAC40-index lyfte 0,7 procent och Frankfurtbörsens Dax-index stod vid 18-tiden på plus 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons