Annons
Nyheter

Stöd till fransk bilindustri villkoras

Ekonomi • Publicerad 11 maj 2020
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire vill se ökad fransk produktion för att stödja landets stora bilproducenter. Arkivbild.
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire vill se ökad fransk produktion för att stödja landets stora bilproducenter. Arkivbild.Foto: Michel Euler AP/TT

Franska biltillverkare måste flytta mer produktion till Frankrike för att få statligt stöd, enligt Frankrikes finansminister Bruno Le Maire.

Beskedet kommer samtidigt som Frankrikes regering är på väg att ta fram sektorspecifikt stöd till bilindustrin. Liknande paket planeras även till besöksnäringen och flygindustrin.

Annons

Bruno Le Maire uppger att han under veckan kommer att träffa företrädare för landets bilindustri om det planerade stödet, som är planerat till att börja betalas ut i augusti–september.

– Vi är redo att hjälpa er, vi är redo att skapa incitament för nya bilar, vi är redo att titta på vad som kan göra konkurrenskraften på franska fabriker bättre, sade Le Maire i en intervju med radiokanalen BFM Business.

– I utbyte kommer vi fråga om hur er omlokaliseringsplan ser ut. Det är så vi kommer bygga en starkare bilindustri, tillade han.

Den franska regeringen har redan utlovat ett riktat stöd på 5 miljarder euro i lånegarantier till Renault, där staten äger 15 procent av aktierna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons