Annons

Stölderna var rekordfå på Sweden Rock

Antalet stölder under Sweden Rock var rekordfå 2019. Däremot har antalet fall av narkotikabrott ökat till följd av extra fokus mot detta. Totalt har 105 polisanmälningar upprättats.
Norje • Publicerad 11 juni 2019
Ridande poliser på Sweden Rock.
Ridande poliser på Sweden Rock.Foto: Mattias Mattisson

Förra året anmäldes drygt fyrtio stölder i samband med Sweden Rock. 2019 har det hittills kommit in tolv anmälningar.

– En av våra inriktningar under årets festival har varit att arbeta mot just stölder, då vi av erfarenhet vet att det har varit ett problem. Det är därför glädjande att se att vårt arbete gett resultat, säger polisens kommenderingschef Mats Karlsson.

Annons

Polisens riktade insats mot stölder har dels gått ut på att kontrollera personer och fordon. Dels har polisrytteriet varit på plats i Norje.

Antalet anmälningar om narkotikabrott och ökat jämfört med förra året.

– Det innebär inte nödvändigtvis att det är mer narkotika i omlopp utan att vi haft en tydlig inriktning och en annan kompetens på plats för att arbeta mot narkotika, säger Mats Karlsson.

Enligt preliminära siffror upprättades 105 anmälningar under festivalen. En av dessa var en våldtäkt som skett utomhus i anslutning till ett av campingområdena.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons