Annons
Nyheter

Stora midsommarfirandet ställs in

Coronaviruset • Publicerad 8 maj 2020
Det stora midsommarfirandet i Leksand ställs in i sommar. Arkivbild.
Det stora midsommarfirandet i Leksand ställs in i sommar. Arkivbild.Foto: MAJA SUSLIN / TT

Krisledningsnämnden i Leksands kommun har beslutat att ställa in det traditionella midsommarfirandet i kommunen på grund av coronapandemin, rapporterar P4 Dalarna. Mellan 20 000 och 30 000 personer brukar årligen samlas i Gropen i Leksand för att fira midsommar.

– Jag måste säga att det var ett väntat beslut men det är fortfarande ett väldigt tråkigt beslut, att omständigheterna tvingar oss till det här, säger Pär Ohlsson, kulturchef i Leksands kommun, till P4.

Annons

I kommunen jobbar man nu på att ta fram alternativa firanden, men än är det för tidigt för att säga hur det skulle kunna se ut enligt Pär Ohlsson.

Förhoppningen är även att firandet ska vara ett gott exempel för mindre firanden i Leksand, även om det inte är förbjudet att anordna majstångsresanden på andra platser.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons