Annons
Nyheter

Stort räddningspådrag vid brand på Hisingen

Brand • Publicerad 4 mars 2021
Det brinner i en större lagerlokal. Arkivbild.
Det brinner i en större lagerlokal. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det brinner i en industrilokal på Hisingen i Göteborg.

– Det är en brand i en större lagerlokal. Vi har rök och lågor på platsen. Vi är där med nio enheter och två ledningsenheter, säger Björn Van der Kaay, larmledningsoperatör vid räddningstjänsten i Göteborg.

Annons

Enligt räddningstjänsten är lokalen 40 meter lång och 10 meter hög och helt rökfylld. Göteborgsposten skriver att tolv personer har utrymts. Tidningen rapporterar också att räddningstjänsten har gått in i byggnaden med rökdykare och att polis och ambulans larmats till platsen.

Lokalen ligger i området Arendal nära utloppet i Kattegatt från Göta älv.

"Det visades vara en kraftig brand i en container intill byggnaden. Det vi befarar är att branden via en vägg spridits i byggnadens konstruktion. Det är det vi undersöker nu", säger Peter Zettersten, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg till GP.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons