Annons
Nyheter

Strömmen åter efter brand

Olycka • Publicerad 26 september 2023
En brand i en transformatorstation ledde till att över 4|000 kunder i Norrlands inland – i Dorotea och Strömsunds kommuner – stod utan el. Arkivbild.
En brand i en transformatorstation ledde till att över 4|000 kunder i Norrlands inland – i Dorotea och Strömsunds kommuner – stod utan el. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

De flera tusen elkunderna i Norrlands inland, i Strömsund och Dorotea, som drabbades av strömavbrott under måndagskvällen ska nu ha fått elen tillbaka. Det uppger Eon, som ansvarar för nätet.

Det var en brand i transformatorstation i Hoting som ledde till att strömmen slogs ut i ett stort geografiskt område i den båda inlandskommunerna. Kunderna där har, enligt Eon, drabbats av återkommande problem med elförsörjningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons