Annons
Nyheter

Struntade i redovisning i fyra år – döms till fängelse

Brott • Publicerad 4 juni 2023
Den enskilda företagaren struntade i att redovisa över sex miljoner kronor i intäkter i sitt bolag. Arkivbild.
Den enskilda företagaren struntade i att redovisa över sex miljoner kronor i intäkter i sitt bolag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En företagare från Växjö kommun döms för olika ekonomiska brott till två års fängelse och fem års näringsförbud. Egenföretagaren får även skattetillägg på nästan 1,7 miljoner kronor, rapporterar P4 Kronoberg.

Mannen, som erkänt gärningarna, struntade i att redovisa över sex miljoner kronor i intäkter i sitt bolag. Han döms för fyra fall av skattebrott, fyra fall av grovt skattebrott och fyra fall av grovt bokföringsbrott.

Enligt P4 skriver tingsrätten att det är tydligt att företagaren systematiskt har struntat i redovisningen för att slippa skatt och att han dessutom byggde upp svart verksamhet vid sidan om sitt företag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons