Annons
Nyheter

Styckade ankor på toa – hotas av vräkning

Bostad • Publicerad 8 juli 2022
Vid en livsmedelsinspektion i en hyreslägenhet i Malmö pågick styckning av ankor på toaletten. Arkivbild
Vid en livsmedelsinspektion i en hyreslägenhet i Malmö pågick styckning av ankor på toaletten. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson / TT

Ett olagligt restaurangkök har uppdagats vid en livsmedelsinspektion i en lägenhet i Malmö. På toaletten pågick styckning av ett tjugotal ankor och ytterligare 78 kilo flådda ankor och tre spädgrisar väntade på tillagning, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Det var efter att flera hyresgäster slagit larm till Malmös kommunala bostadsbolag (MKB) som den något udda verksamheten avslöjades. MKB kontaktade miljöförvaltningen som skickade tre livsmedelsinspektörer till lägenheten. När de släpptes in hittade de massor av köksutrustning, bland annat gasolbrännare, ugnsplåtar och stora kastruller, samt flera kylar och frysar fyllda med mat.

Annons

– I frysarna hittade vi bland annat flera ankor och tre spädgrisar, säger livsmedelsinspektör Anders Zetterlund till tidningen.

När inspektörerna frågade vem som äter all mat svarade familjen att de ”bara lagar mat till kompisar”.

Hyresgästen riskerar nu att dömas för brott mot livsmedelslagen, som maximalt kan ge två års fängelse. MKB uppger i sin tur att hyresgästen kommer att sägas upp.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons