Annons
Nyheter

Styckmordsdömd drar tillbaka överklagan

Den man i 50-årsåldern som dömts av Alingsås tingsrätt till livstids fängelse för bland annat mord och brott mot griftefriden har återkallat sin överklagan till hovrätten. Mannen nöjdförklarar sig därmed.
Brott • Publicerad 8 juni 2020
Den man i 50-årsåldern som dömts av Alingsås tingsrätt till livstids fängelse för bland annat mord och brott mot griftefriden har återkallat sin överklagan till hovrätten. Arkivbild.
Den man i 50-årsåldern som dömts av Alingsås tingsrätt till livstids fängelse för bland annat mord och brott mot griftefriden har återkallat sin överklagan till hovrätten. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Tyvärr kan jag inte gå in och kommentera hans beslut, säger Thomas Håkansson, mannens försvarare till Alingsås tidning.

Det är en helomvänding från den dömde mannens sida. I början på maj vände han sig till hovrätten och yrkade på att rätten skulle ogilla åtalet mot honom eller åtminstone sänka straffet.

Annons

Det var förra sommaren som en kvinna mördades och styckades i en lägenhet i Alingsås. Kvarlevorna hittades senare i badkaret i lägenheten. Mannen har under hela tingsrättförhandlingen nekat till brott och vägrat svara på frågor, trots att det framkommit besvärande bevisning mot honom.

I samband med slutanföranden i tingsrätten sa advokat Thomas Håkansson att en rimlig påföljd vid fällande dom borde ligga kring 16 års fängelse. Trots det förklarar sig den dömde mannen nu alltså nöjd med domen på livstids fängelse.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons