Annons
Nyheter

Beige avslutning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backade 0,7 procent efter att ha mest hela dagen pendlat kring oförändrat.
Börs • Publicerad 6 maj 2020
Stockholmsbörsen sjönk mot slutet av börsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen sjönk mot slutet av börsdagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter tisdagens rekyl uppåt var handeln mera stillsam under onsdagen. Men mot slutet rutschade det utför med OMXS-index på minus 0,7 procent till slut.

Storbolagsindexet OMXS30-bolagen föll 1,1 procent.

Annons

Inför torsdagens delårsrapporter handlades Electrolux och Securitas upp med 2,8 respektive 2,6 procent.

Bland onsdagens rapporterande bolag rusade vård- och omsorgsbolaget Attendo med 13,1 procent tack vare siffror som överraskade positivt. Däremot visade spelbolaget Leovegas lite svagare kort och minskade med 1,2 procent.

Telekomsektorn noterade nedgångar för Tele2 med 3,1 procent och Telia med 2,4 procent.

Än sämre gick det för kredithanteringsbolaget Intrum med stor verksamhet i coronadrabbade Italien, aktien dippade 2,8 procent.

Lundin Energys näst största ägare, det norska oljebolaget Equinor, har sålt av hela sitt innehav. Aktien sjönk med 10,9 procent.

På de ledande Europabörserna är det blandad utveckling med uppgång i London där FTSE100-index steg 0,1 procent medan CAC40-index i Paris backade 1,1 procent och Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 1,2 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons