Annons
Nyheter

Svarade inte på larm – riskerar avsked

Hälsa • Publicerad 5 maj 2021
Tio omsorgsanställda inom Ronneby kommun riskerar avsked sedan de bland annat inte svarat på inkomna larm från brukare. Arkivbild.
Tio omsorgsanställda inom Ronneby kommun riskerar avsked sedan de bland annat inte svarat på inkomna larm från brukare. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Tio anställda inom den kommunala äldreomsorgen i Ronneby riskerar att avskedas för att "grovt åsidosatt delar av sina arbetsuppgifter", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Enligt en utredning har anställda exempelvis inte svarat på inkomna larm och vissa medarbetare har även manuellt registrerat besök hos brukare trots att man inte har varit där.

Annons

"Med detta agerande har berörda medarbetare riskerat att utsätta kommunens omsorgstagare för missförhållanden eller till och med skada. Det är ren tur att ingen av våra omsorgstagare har kommit till skada. Men förtroendet för berörda medarbetare är tyvärr förbrukat", säger Maria Appelskog, förvaltningschef på kommunens vård- och omsorgsförvaltning.

Enligt Sydöstran har de anställda varit avstängda från sina tjänster sedan april. Enskilda medarbetare eller facklig organisation har nu möjlighet att inom sju dagar begära överläggning med kommunen. Först därefter fattas ett definitivt besked om avsked.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons