Annons
Nyheter

Svensk kvinna funnen död i Norge – man gripen

En svensk kvinna i 60-årsåldern hittades under natten mot lördagen död i en ort i sydöstra Norge.
En norsk man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för att ha dödat kvinnan.
Brott • Publicerad 8 januari 2022
Polisen har gripit en man i 40-årsåldern.
Polisen har gripit en man i 40-årsåldern.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

– Det var den gripne mannen själv som tog kontakt med polisen, och gripandet skedde helt odramatiskt, säger polisinspektör Odd Skei Kostveit till norska nyhetsbyrån NTB.

– Dödsorsaken är inte klar, men den misstänkte har gett en inledande förklaring, och vi utreder detta som mord, fortsätter Odd Skei Kostveit.

Annons

Enligt polisen har den misstänkte gett en förklaring till det som skett och en försvarare har utsetts.

– Det har genomförts ett förhör med den misstänkte i kväll. Han har förklarat sig detaljerat om händelsen och han vill samarbeta med polisen, säger Andrea Wisløff, mannens juridiska ombud, till NTB.

Enligt Wisløff har mannen ännu inte fått frågan om hur han ställer sig till misstankarna om att ha dödat kvinnan. Förhören ska fortsätta nästa vecka, säger försvararen.

Polisen kan inte säga något om relationen mellan mannen och kvinnan. Ingen av dem är känd av polisen sedan tidigare. För NRK har polisen uppgett att inget tyder på att fler personer var inblandade i händelsen. Inte heller har det enligt polisen förekommit berusningsmedel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons