Annons
Nyheter

Svenskar handlar för en sommar hemma

Samhälle • Publicerad 7 maj 2021
Tradera har tittat på statistiken och bedömer att en ökad handel i vissa kategorier tyder på utbredda planer på "hemester". Arkivbild.
Tradera har tittat på statistiken och bedömer att en ökad handel i vissa kategorier tyder på utbredda planer på "hemester". Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Försäljningen av saker som kan användas vid ett semesterfirande på hemmaplan har ökat rejält i år, enligt marknadsplatsen Tradera.

När möjligheterna till utlandsresor ser ut att fortsätta vara begränsade handlas det desto fler trädgårdsprylar, verktyg och cyklar. Tradera har jämfört säljstatistiken för våren med förra våren och lyfter fram stora ökningar i ett pressmeddelande.

Annons

Försäljningen av cyklar har skjutit i höjden med 74 procent. I kategorierna utemöbler, trädgårdsprydnader och camping är ökningen omkring 30 procent.

Det köps mer verktyg samt frön, lökar och knölar än förra året. Försäljningen av båtar och husvagnar har också gått upp något, liksom saker som behövs till fiske, jakt och golf.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons