Annons
Nyheter

Syriens president sparkar premiärministern

Syrien • Publicerad 11 juni 2020
Syriens president Bashar al-Assad. Arkivbild.
Syriens president Bashar al-Assad. Arkivbild.Foto: Alexei Nikolsky/ Kreml poolfoto via AP/TT

Syriens president Bashar al-Assad har genom ett dekret entledigat premiärminister Imad Khamis, som suttit på posten sedan 2016, rapporterar statliga medier.

Hussain Arnus, minister för vattenresursfrågor, tar över rollen som premiärminister under en övergångsperiod. Parlamentsval ska hållas den 19 juli.

Annons

Orsaken till bytet av premiärminister är inte känt. Men beskedet kommer sedan landet störtat ned i en allt djupare ekonomisk kris. Det syriska pundets värde har fallit till rekordlåga nivåer under den senaste tiden, vilket har lett till sällsynta protester och demonstrationer i den auktoritära staten, som plågas av utdraget krig.

Inbördeskriget i Syrien bröt ut 2011 efter massiva protester mot regimen som utvecklade sig till en revolt. Med åren har allt fler länder gett sig in i kriget på de olika sidorna, och konflikten har blivit global.

Över 380 000 människor dött till följd av kriget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons