Annons

Syriska regimen bryter vapenvilan

Syrien • Publicerad 5 augusti 2019
Hjälparbetare från den syriska oppositionella civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna bär en skadad man efter en flygattack mot staden Ariha i Idlib den 28 juli.
Hjälparbetare från den syriska oppositionella civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna bär en skadad man efter en flygattack mot staden Ariha i Idlib den 28 juli.Foto: AP/TT

Vapenvilan i syriska Idlib varade i tre dagar. På måndagen uppgav den syriska armén att de ryskstödda militära insatserna återupptas i den hårt ansatta provinsen i nordvästra Syrien.

Enligt statliga syriska medier är anledningen att Turkiet inte fullföljt sina åtaganden i det rysk-turkiska avtal om en buffertzon i Idlib som slöts i fjol.

Annons

"Överenskommelsen om vapenvila var villkorlig. Vi återupptar våra militära insatser gentemot terroristorganisationer", lyder ett uttalande från den syriska armén.

Den syriska regimen och Ryssland inledde en offensiv mot den rebellkontrollerade provinsen Idlib i april. Hundratals civila har dödats och FN uppskattar att över 400 000 människor drivits på flykt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons