Annons
Nyheter

Taxichaufför våldtog 16-årig flicka

Brott • Publicerad 7 september 2021
Malmö tingsrätt dömer en 39-årig taxichaufför till fängelse i två år och tre månader för att våldtagit en 16-årig flicka under en taxifärd i somras. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en 39-årig taxichaufför till fängelse i två år och tre månader för att våldtagit en 16-årig flicka under en taxifärd i somras. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En taxichaufför i Malmö döms till fängelse i två år och tre månader för att ha våldtagit en 16-årig flicka under en taxifärd.

Flickan har lämnat en lång och detaljerad berättelse om vad som hände under den aktuella natten i somras, vilket även får stöd av vad vittnen har uppgett under utredningen, skriver Malmö tingsrätt i sin dom.

Annons

Tidigt under taxifärden utanför Malmö skrev hon till en vän och berättade att föraren var obehaglig och hotade med att släppa av henne om han inte fick tafsa på henne. Vännen har även fått två ljudinspelningar skickade till sig där han hörde hur flickan grät.

Taxichauffören har själv uppgett att allt var 16-åringens initiativ, men tingsrätten anser att den 39-årige förarens berättelse är motsägelsefull med svårförklarliga moment. Han har även själv gjort en ljudinspelning där han låter aggressiv medan flickan låter rädd och ledsen.

Mannen ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till flickan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons