Annons
Nyheter

Driftstörning för taxibolag avhjälpt

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2022
De tekniska problemen påverkade flera taxibolag. Arkivbild.
De tekniska problemen påverkade flera taxibolag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På flera håll i landet var det svårt att få tag i taxi på måndagen när bolaget Cabonline, knutet till flera taxibolag, fick stora driftstörningar. Men på kvällen var problemen lösta, enligt företaget.

"Vi beklagar verkligen de besvär it-driftstörningen inneburit för våra resenärer och samarbetspartners", säger talespersonen Ulf Samell enligt ett pressmeddelande.

Annons

Problemen gick ut över resenärer som vill boka taxi, färdtjänst, skolskjuts och sjukresor. Både bokningar genom Cabonlines app och telefonisystemet berördes.

Bolag som påverkades var bland andra Taxi Kurir, Sverigetaxi, Top Cab, Taxi Skåne, Umeå Taxi, Taxi Jönköping, Taxi Väst, Taxi Västerås, Örebro Läns Taxi och Taxi Stor & Liten.

Region Stockholm, som använder Taxi Kurir och Sverigetaxi, uppmanade på måndagen "alla som inte har nödvändiga resor i dag att inte resa med oss".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons