Annons
Nyheter

Rally i besöksnäringen på sur börs

Stockholmsbörsen föll i linje med omvärlden.
Men för aktier inom besöksnäringen var det rally efter beskedet om att Sverige är på väg att ta bort alla pandemirestriktioner
Börs • Publicerad 7 september 2021
Stockholmsbörsen sjunker i tisdagens handel. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen sjönk under tisdagens handel, efter måndagens uppgång. Vid stängning låg breda OMXSPI-index och storbolagsindex OMXS30 på minus 0,7 procent vardera.

Nedgången är bred, med indextungviktare som läkemedelstillverkaren Astra Zeneca och Wallenbergsfärens maktbolag Investor på minus 2,3 respektive 1,6 procent.

Annons

Beskedet om att svenska pandemirestriktionerna slopas för sammankomster togs dock emot positivt för aktier exponerade mot besöksnäringen.

Hotellkedjan Scandics aktie lyfte 6,4 procent och har därmed nästan tagit igen kursfallen tidigare under året. Moment Group, som driver teatrar och nöjeslokaler, var en annan vinnare, med ett rally på 35,5 procent.

Flygbolaget SAS gick också mot strömmen, upp 3,4 procent.

Ljudboksföretaget Storytel rusade uppåt med 8,4 procent efter det att riskkapitalbolaget EQT köpt nästan 10 procent av aktierna och därmed blir näst största ägare i bolaget. EQT:s aktie backade 1,0 procent.

Frankfurtbörsen backade 0,6 procent, Londonbörsen minus 0,5 procent och Parisbörsen minus 0,3 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons