Annons

Tennisstjärnan tillbaka efter tunga tiden

Skador och sjukdomar har stört Rebecca Peterson i inledningen av säsongen.
För Expressen berättar tennisstjärnan nu att hon gör comeback nästa vecka.
Hon kommenterar också för första gången brytningen med tränarprofilen Thomas Högstedt.
Tennis • Publicerad 25 februari 2020
Rebecka Peterson planerar att göra comeback i en turnering i Mexiko nästa vecka. Arkivbild.
Rebecka Peterson planerar att göra comeback i en turnering i Mexiko nästa vecka. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Rebecca Peterson vann sina två första WTA-titlar förra hösten. Den här säsongen har inte startat lika bra för Sveriges bästa tennisspelare, rankad 43:a i världen.

Hämmad av både sjukdomar och skador åkte hon ut i första omgången i Australian Open i januari.

Annons

– Jag hade ett virus i kroppen under en längre tid, egentligen sedan i början av november som aldrig riktigt försvann. Dessutom hade jag problem med ryggen i flera veckor. Jag var tvungen att ta någon vecka ledigt från all typ av träning när jag kom hem från Australien. Jag inte var kapabel till att träna överhuvudtaget, säger Peterson till Expressen och medger att det varit en tung period.

– Klart det har varit trist att inte kunna spela 100 procent och i stället behöva vara hemma och kämpa med hälsan. Men så är det tyvärr ibland. Kroppen säger ifrån och då finns det inget man kan göra än att lyssna och agera utifrån situationen.

Nu mår Peterson bättre och planerar att göra comeback i turneringen i Monterrey, Mexiko, nästa vecka.

– Sedan åker jag vidare till USA för att spela Indian Wells och Miami.

Nyligen blev det också känt att hon bryter med stjärntränaren Thomas Högstedt efter mindre än ett halvår. Beskedet kom överraskande sedan både Peterson och Högstedt – som tidigare tränat världsstjärnor som Maria Sjarapova och Caroline Wozniacki – talat gott om samarbetet.

Till Expressen säger Peterson:

– Jag och Thomas valde att gå skilda vägar. Jag tackar honom för den tiden vi hade ihop och önskar honom väl framöver. Jag kommer i nuläget att enbart fortsätta ha min pappa som tränare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons