Annons
Nyheter

Tester för betong och cement kartläggs

Ekonomi • Publicerad 3 november 2021
Pallar betongen för trycket? Nu ska testerna av cement och betong kartläggas, om Sverige behöver importera cement. Arkivbild.
Pallar betongen för trycket? Nu ska testerna av cement och betong kartläggas, om Sverige behöver importera cement. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu ska testerna av betong och cement kartläggas. Regeringen ger Vinnova i uppdrag att kolla upp vilka tester som finns.

Testning av cement och betong är viktig för att säkra att materialet har de egenskaper som krävs, och eftersom Cementas tillstånd för att bryta kalksten har löpt ut så kan annan kalksten och cement behövas i Sverige. Därför behövs också tester för att säkerställa att materialet håller måttet.

"Att mildra störningar som kan uppstå till följd av cement- eller betongbrist är av största vikt för den fortsatta utvecklingen av svenskt näringsliv", skriver näringsminister Ibrahim Baylan (S) i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons