Annons
Nyheter

Thorwaldsson åter på SSAB – utan att anmäla

Ekonomi • Publicerad 26 september 2023
Tidigare näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson (S) kan ha brutit mot karensregler. Arkivbild
Tidigare näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson (S) kan ha brutit mot karensregler. ArkivbildFoto: Maja Suslin/TT

Förre näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson har återvänt till stålbolaget SSAB som lobbyist. Men han verkar inte ha följt anmälningsplikten som gäller för före detta statsråd som går till näringslivet, skriver Dagens industri.

Han slutade som minister i den socialdemokratiska regeringen 18 oktober i fjol. Enligt uppgift till Di har han börjat på SSAB 18 september. Det statliga reglementet anger att en minister ska anmäla detta till den så kallade karensnämnden, men någon sådan har inte inkommit.

Annons

– Är det så att han tillträtt en tjänst i annat än statlig tjänst inom ett år efter att han lämnade regeringen så verkar det som att han borde ha anmält, säger Ralf Järtelius, sekreterare i karensnämnden.

Börsnoterade SSAB sökte tillsammans med statliga LKAB och Vattenfall miljardstöd av staten för samriskbolaget Hybrit som ska ta fram fossilfritt stål.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons