Annons
Nyheter

Tidigare politiker åtalas för grovt bedrägeri

Brott • Publicerad 7 mars 2022
En före detta politiker åtalas för att ha begärt ut ekonomisk ersättning som han inte hade rätt till – sammanlagt mer än 800|000 kronor. Arkivbild.
En före detta politiker åtalas för att ha begärt ut ekonomisk ersättning som han inte hade rätt till – sammanlagt mer än 800|000 kronor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En tidigare lokalpolitiker för Moderaterna i Skåne åtalas för grovt bedrägeri. Enligt åklagaren har han tagit emot mer 800 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsinkomst, dels i samband med politiska uppdrag och dels i samband med nämndemannauppdrag i domstol, trots att han inte haft någon inkomstförlust.

Åklagaren trycker i stämningsansökan på att politikern har missbrukat ett allmänt förtroende och att det handlar om ett stort belopp, rapporterar P4 Kristianstad. Den misstänkta brottsligheten ska ha pågått mellan 2012 och 2020.

Politikern har sedan tidigare blivit utesluten ur Moderaterna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons