Annons
Nyheter

Tio gånger fler smittade i Tyskland

Coronaviruset • Publicerad 4 maj 2020
Tyskland har ungefär 160|000 bekräftade fall av covid-19, men det verkliga antalet kan vara 1,8 miljoner enligt preliminära resultat från en ny studie. Arkivbild.
Tyskland har ungefär 160|000 bekräftade fall av covid-19, men det verkliga antalet kan vara 1,8 miljoner enligt preliminära resultat från en ny studie. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/TT

Forskare vid Universität Bonn i Tyskland har kommit fram till att minst tio gånger fler tyskar kan vara smittade av covid-19 än de officiella siffrorna visar, rapporterar Reuters. Studien har gjorts i en av Tysklands värst drabbade städer nära gränsen till Nederländerna, och bygger på blodprover och topsningar från knappt 1 000 personer.

Forskarna påpekar att studien ännu inte är publicerad i en vetenskaplig tidskrift och därför inte har granskats av utomstående forskare. Men resultatet bör ändå ge en antydning av smittspridningsläget i Tyskland, menar de. I så fall kan ungefär 1,8 miljoner personer ha smittats i Tyskland, vars invånarantal är drygt 82,5 miljoner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons