Nyheter

Tio gånger fler smittade i Tyskland

Coronaviruset • Publicerad 4 maj 2020
Tyskland har ungefär 160|000 bekräftade fall av covid-19, men det verkliga antalet kan vara 1,8 miljoner enligt preliminära resultat från en ny studie. Arkivbild.
Tyskland har ungefär 160|000 bekräftade fall av covid-19, men det verkliga antalet kan vara 1,8 miljoner enligt preliminära resultat från en ny studie. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/TT

Forskare vid Universität Bonn i Tyskland har kommit fram till att minst tio gånger fler tyskar kan vara smittade av covid-19 än de officiella siffrorna visar, rapporterar Reuters. Studien har gjorts i en av Tysklands värst drabbade städer nära gränsen till Nederländerna, och bygger på blodprover och topsningar från knappt 1 000 personer.

Forskarna påpekar att studien ännu inte är publicerad i en vetenskaplig tidskrift och därför inte har granskats av utomstående forskare. Men resultatet bör ändå ge en antydning av smittspridningsläget i Tyskland, menar de. I så fall kan ungefär 1,8 miljoner personer ha smittats i Tyskland, vars invånarantal är drygt 82,5 miljoner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.