Annons
Nyheter

Tiotusentals jobb inom handeln hotade

Tiotusentals jobb är hotade efter ytterligare ras inom den redan hårt drabbade modehandeln. I november föll försäljningen med nästan 30 procent i klädhandeln och uppemot 50 procent i skohandeln.
Ekonomi • Publicerad 11 december 2020
Trots Black Friday var det stillsamt på affärsgatan Södra Förstadsgatan i Malmö på fredagseftermiddagen. Arkivbild.
Trots Black Friday var det stillsamt på affärsgatan Södra Förstadsgatan i Malmö på fredagseftermiddagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"De utökade restriktionerna som avråder från besök i butik har fullkomligt slagit undan benen för kläd- och skohandeln", säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

E-handen balanserar för en del av försäljningstappet, medan läget för de fysiska butikerna är alarmerande. För att rädda företag och tiotusentals arbetstillfällen är statliga stödpaket en nödvändighet, enligt Svensk Handel.

Under hela 2020 har klädhandeln tappat 17, 8 procent och skohandeln 31,4 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons