Annons
Nyheter

Tonåring misstänks ha planerat mord på skola

En 17-årig pojke i Stockholmsområdet har häktats misstänkt för förberedelse till mord. Enligt åklagaren har han planerat att döda ett antal personer på sin skola, skriver tidningen .
Brott • Publicerad 5 maj 2022
En 17-åring har häktats av Södertörns tingsrätt. Arkivbild
En 17-åring har häktats av Södertörns tingsrätt. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist/ TT

Pojken ska ha bestämt en tidpunkt för när attacken skulle ske, och det fanns också ett antal namngivna tilltänkta offer. Enligt åklagaren har det funnits risk att planerna skulle genomföras.

"Mer kan jag inte säga i dagsläget, då utredningen är känslig", kommenterar åklagare Katarina Engström till Läraren.

Annons

Hon vill inte säga hur attacken kunde förhindras, om det var lärare eller elever som var tilltänkta offer eller vilken skola det rör sig om.

Tre skoldåd har drabbat Sverige på mindre än ett år: I augusti i fjol gick en 15-årig pojke till knivattack mot en lärare på sin skola i Eslöv. I januari i år skadades en elev svårt och en lärare blev lindrigt skadad i en knivattack på en gymnasieskola i Kristianstad . Den 21 mars gick en 18-årig elev på Malmö latinskola till angrepp och dödade två kvinnliga lärare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons