Annons
Nyheter

Tonårsflickor allvarligt skadade i bilolycka

Två pojkar och två flickor, alla under 18 år, fick föras till sjukhus efter att en personbil kört av vägen och in i ett träd i Västervik under fredagsnatten.
Olycka • Publicerad 6 juni 2020
Poliser bakom avspärrningsband. Arkivbild.
Poliser bakom avspärrningsband. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– När vi kommer till platsen är det väldigt mycket folk där så vi har tagit upp en del vittnesmål men det är oklart om vi hunnit höra de skadade än, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen, och tillägger att fler förhör kommer hållas under lördagen.

Enligt Region Kalmar är de båda tonårsflickorna allvarligt skadade och inlagda på Västerviks sjukhus, medan de båda pojkarna klarade sig undan med lindrigare skador.

Annons

Av ännu okänd anledning ska bilen ha åkt av vägen och in i ett träd, men i nuläget har polisen ingen teori om vad som kan ha orsakad olyckan.

– Det är för tidigt att säga, men en förundersökning är startat och föraren är misstänkt för rattfylla och olovlig körning, säger Patric Fors.

En anmälan om rattfylleri har upprättats och enligt polisens hemsida kommer fler brottsrubriceringar att tillkomma.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons