Annons
Nyheter

Torrhosta hos coronasmittade snöleoparder

USA • Publicerad 12 december 2020
Två snöleoparder i en schweizisk djurpark. Djuren på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
Två snöleoparder i en schweizisk djurpark. Djuren på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.Foto: Jean Christoph Bott/AP/TT

Tigrar, lejon – och nu snöleoparder. Ännu ett stort kattdjur har visat sig kunna smittas med coronaviruset.

Tre snöleoparder har testat positivt för covid-19 på Louisville Zoo i den amerikanska delstaten Kentucky, rapporterar CNN.

Annons

De tre snöleoparderna, två hanar och en hona, har milda symtom med rosslig andning och torrhosta. De tros ha smittats av en asymptomatisk djurskötare och förväntas bli helt återställda, enligt ett uttalande från djurparkens chef John Walczak.

Det är den sjätte djurarten som bekräftas ha smittats av viruset efter närkontakt med människor. Tidigare har flera tigrar och lejon testat positivt för covid-19 vid Bronx Zoo i New York.

Enligt USA:s smittskyddsmyndighet CDC har även hundar och katter infekterats med viruset i USA. Covid-19 verkar hittills sällan vara dödligt hos djur – utöver hos minkar, som på flera håll i världen drabbats hårt av pandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons